Korridor til Europa

København er – og skal være – løftestang for hele Danmarks bæredygtige vækst. Meget af den udvikling, uddannelse og jobskabelse, der sker i København og hovedstadsregionen, kommer hele Danmark til gode. Samtidig udgør København et vigtigt knudepunkt, der binder både Norden og Europa sammen. Den position skal vi styrke.

Vi skal:

  • Udvikle København som et globalt center for bæredygtig vækst og grøn innovation.

  • Retænke og booste samarbejdet mellem byerne i Hovedstadsregionen og vores naboer i Sydsverige.

  • Tiltrække udenlandske investorer til at styrke - særligt den digitale - omstilling til øget bæredygtighed, som Danmark er i gang med.

  • Kigge kritisk på infrastruktur og forsyningssikkerhed og tænke langt mere i grønne korridorer og brint: til lands, til vands og i luften.

  • Vi skal have den grønneste lufthavn i Europa – koblet op på højhastighedstoge til Oslo i nord og Berlin i syd.


Vi skal som Hovedstad kigge både indad og udad; og især kigge på København som region: hvad betyder det? Hvordan skaber vi erhvervsudvikling på tværs af kommunerne i hovedstadsområdet? Bør vi have en metro til Malmø? Måske – Måske ikke. Men vi skal i hvert fald begynde at tage snakken.

Vi skal turde prioritere og skabe rammerne. Kun på den måde sikrer vi en ordentlig synergi og lægger kimen til at styrke hele regionen som et naturligt, europæisk centrum for bæredygtig vækst og grøn innovation med al den viden, investering og de arbejdspladser, der følger med.

Læs mere om en by i balance..